Wat als...

Je nooit meer met tegenzin naar je werk hoefde te gaan?

Wanneer je werkt vanuit een plek van purpose krijg je juist energie van jouw baan. Begrijp jouw X-factor en hoe je die kunt toepassen in jouw carrière. 

Laat me raden...

Het is zondagavond, je bereidt je mentaal voor op weer een middelmatige werkweek. Je ziet nu al op tegen de dagelijkse standup meeting van 9.30 uur. Je weet wel, die meeting waar ene Michiel een bro praatje houdt over zijn wilde weekend. Cue the eye roll.

Van maandag tot en met vrijdag is het eigenlijk same shit, different day. 

Overbodige, langdradige overleggen. Wekenlang dezelfde agenda herhalen omdat stiekem niemand een stap heeft gezet om het project af te ronden. En dan een loopje naar de koffiemachine zien als een “uitje”, want dan “ben je even weg van je bureau”. 

Dit. Iedere dag opnieuw. En je vraagt je af: is dit serieus wat werken is? Want dit is niet wat de meiden uit Sex and the City bedoelden met dream job

Dus je staart naar je scherm en begint te solliciteren naar de volgende, mediocre, soul sucking baan. Maar goed. Dan zit je in ieder geval niet meer met deze collega’s. Toch?

Herkenbaar?

Ja, regelmatig van baan veranderen geeft je een gevoel van avontuur en tijdelijke voldoening, maar het voelt ook alsof je in een patroon terechtkomt waarin je altijd maar aan het vluchten bent. Op de lange termijn wordt het onrustig.

‣ Je zou nou eindelijk eens écht op je plek willen zitten. 

‣ Weten wat voor soort baan jou altijd energie geeft.

‣ En een mentor willen hebben die de corporate jungle heeft meegemaakt zodat je je begrepen en gehoord voelt. 

Hoi , ik ben Gillian, voormalig serial jobhopper.

Luister, dat plaatje wat ik hierboven schetste? Dat was mijn eigen leven. Ik wisselde 6 keer van baan in 5 jaar. In totaal heb ik 12 banen gehad. Vre-se-lijk. Totdat ik eindelijk eens toegaf aan mijn purpose: lesgeven, anderen begeleiden, spiritualiteit combineren met werk.

Wist je dat we 13 jaar van ons leven op werk zijn?⁠ Dat is in totaal zo’n 110.000 uur (!!!)

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik zoveel ga werken, kan ik maar beter iets doen waar ik enorm veel plezier en energie van krijg. Natuurlijk zitten er bij mij ook weleens k*tdagen tussen en heb ik vervelende mailtjes van een collega.

Maar 90% van de tijd dat ik werk, lach ik, ben ik trots, voel ik me uitgedaagd, ben ik geïnspireerd en ben ik creatief.  Ik hou van wat ik doe. En even voor de duidelijkheid: ik ben hier niet om jou te overtuigen om ook een eenmanszaak te starten. Mijn wens voor jou is dat jij gaat doen wat jij wilt en wat goed voelt voor jou.

Hoe ik erin ben geslaagd een droombaan te creëren? Door het vinden van mijn unieke purpose. En om actie te ondernemen op mijn doelen. Daardoor heb ik heel kritisch naar mezelf, mijn omgeving en mijn gedrag moeten kijken. En dat is precies wat jij ook gaat doen in Career Compass

Gillian Bakker
Career Compass

Na career compass

weet jij eindelijk:

Hoe jij jouw talenten, passies, waarden en vaardigheden kunt toepassen.

Wat jij precies bijdraagt aan iedere werkomgeving zodat jij overal tot je recht komt!

Welk type kantoor, baas en omgeving het beste bij je past, zodat je nooit op de verkeerde baan solliciteert. 

Wat (of wie…) jou tegenhoudt om jouw droombaan achterna te gaan.

Hoe je de controle over je carrière terugpakt. Je stelt een visie en actieplan voor jezelf op zodat je gericht je doelen kunt bereiken.

De CCM is het meest geschikt voor:

» recent afgestudeerden die zich oriënteren op de arbeidsmarkt
» serial jobhoppers die eindelijk een stabiele, duurzame, succesvolle carrière willen
» voor iedereen die ongelukkig is in hun huidige baan
» beginnende ondernemers die niet helemaal zeker weten wat voor soort bedrijf ze willen starten
» iedereen die bereid is om diep in zichzelf te duiken om hun purpose beter wil begrijpen!

Het ontdekken van jouw purpose is een persoonlijk proces. Mensen hebben vaak meningen over wat je zou moeten doen in het leven (je leeftijdsgenoten, ouders, collega’s). Ik wil geen omgeving met nóg meer verwachtingen creëren door meer mensen aan de mix toe te voegen (ikzelf of andere deelnemers). Dit gaat over diep in jezelf duiken, in je privétijd, op jouw voorwaarden, om erachter te komen wat je écht wilt doen in dit leven. Zonder oordelen, verwachtingen, vergelijking of afleiding. Gewoon je eigen intuïtie, gedachten en gevoelens volgen. Een online masterclass die je altijd en overal kunt bekijken geeft je deze ruimte.

Dan ben jij een geschikte kandidaat voor mijn 1:1 coaching. Ik werk met mensen die gedreven en vastberaden zijn om hun doelen te bereiken. Stuur me gerust een bericht naar hallo@gillianbakker.com zodat we kunnen bepalen hoeveel sessies je nodig hebt en wat je investering zal zijn.

De Career Compass is vergelijkbaar met een online cursus en je startpunt voor het ontdekken van je droomcarrière. Dit is geen 1:1 coachingsprogramma. Je krijgt echter wel 30 dagen na jouw aankoop de mogelijkheid om mij vragen te stellen via e-mail (hallo@gillianbakker.com) of Voxer wanneer je vastloopt of extra begeleiding nodig hebt.