Vind rust te midden van verdriet, verlies en pijn

Het verlies van een dierbare brengt een wervelstorm van emoties met zich mee. Wat als je, stap voor stap, weer innerlijke rust kunt vinden en ruimte maakt voor zowel het gemis als de liefde? Door te voelen in plaats van er alleen over te praten.

Geef jezelf de ruimte om te rouwen en te helen – op jouw eigen tempo.

Rouw gaat verder dan alleen verdriet. Het is een complex, gelaagd proces waarin je tegenstrijdige gevoelens naast elkaar kunt ervaren. Misschien voel je opluchting omdat het lijden voorbij is, maar ook intens verdriet om het verlies. Of je bent dankbaar voor de mooie momenten, terwijl spijt en frustratie knagen over wat anders had gekund.

Ervaar jouw paradoxale emoties

Samen geven we jouw complexe emoties een plek, zodat je de liefde voor je dierbare in je hart kunt bewaren zonder overweldigd te raken.

Rouw kan voelen als...

Verlamming – Het gevoel vast te zitten, alsof het leven om je heen doorgaat terwijl jij stilstaat.

Ongeloof – Moeite met accepteren dat jouw wereld voor altijd veranderd is.

Eenzaamheid – Zelfs met anderen om je heen kan het voelen alsof niemand je écht begrijpt.

Hopeloosheid – De overtuiging dat het nooit meer beter zal worden.

Angst – Voor de toekomst zonder je dierbare, of nieuwe verliezen die mogelijk komen.

Verlichting – Het besef dat de dood het einde van hun lijden betekende, en soms ook dat van een moeilijke relatie.

Nostalgie – Het verlangen naar de tijd waarin je dierbare nog bij je was.

Wroeging – Spijt over woorden die ongezegd bleven of conflicten die onopgelost zijn gebleven.

Acceptatie – De stap naar het integreren van je verlies, zodat je verder kunt met je leven.

Trots – Trots op de herinneringen die je deelt en hoe jij je staande houdt in je rouw.

Ben je na het verlies in de volgende valkuilen gestapt?

  • Je negeert verdriet in de hoop dat het vanzelf overgaat.
  • Je stopt je emoties weg om sterk te lijken, voor jezelf of voor anderen.
  • Je leidt jezelf af met werk of sociale media om te vermijden dat je moet voelen.
  • Je probeert het alleen te doen, omdat je denkt dat anderen het niet begrijpen.
  • Je dwingt jezelf door te gaan, zonder de tijd te nemen om echt te rouwen.
  • Je denkt veel na over de emoties, maar bent niet in staat ze te voelen. Je vindt het moeilijk om “bij je gevoel te komen”. 

Wat als er een andere manier is?

Wat als je uiteindelijk de liefdevolle herinneringen een waardevolle plek kunt geven in je hart, zonder je door verdriet en woede te laten overweldigen?

Wat anderen hebben ervaren

Ontmoet jouw facilitator

10 dagen nadat mijn moeder was overleden zat ik alweer achter mijn bureau. De woorden van mijn werkgever galmen nog door mijn hoofd: “werk is een goede afleiding voor je”. Had ik maar naar mijn intuïtie geluisterd….uiteindelijk heeft mijn gebrek aan rust en rouwen mij mijn fysieke en mentale gezondheid gekost. Die pijn wil ik anderen besparen. 

De dood en verlies is een groot thema in mijn leven. Op jonge leeftijd verloor ik mijn broertje en vele andere dierbaren waardoor de connectie met “de andere kant” heel sterk werd. Uit eigen ervaring weet ik dat  liefde, geluk en plezier samen kunnen smeden met verdriet, woede en rouw. Het één loopt soms naadloos over in het ander. 

Door het overlijden van mijn moeder was ik de rode draad even kwijt in mijn leven. Inmiddels heb ik hem weer gevonden en opgepakt. De weg daar naartoe had alleen veel makkelijker en liefdevoller gekund. Maar ja, dat is achteraf praten en uiteraard nu de reden om jou te ondersteunen in dit proces. 

Ik weet dat ik tijdens mijn periodes van rouw liever met onbekenden sprak dan met vrienden of familie. Bij een vreemde of professional voelde ik me vrijer mijn volledige spectrum aan gevoelens te uiten. Ik voelde geen (tijds)druk of oordeel van de ander. Het is mijn doel om juist dat aan jou te bieden: een veilige plek waar je jouw verlies volledig mag ervaren. In plaats van dat ik je help om het verlies “te fixen”, wil ik je energetische ruimte bieden om gewoon “te zijn”. 

Alleen jij kunt de eerste stap zetten

Boek nu jouw eerste sessie en ervaar hoe het voelt om je emoties te omarmen en de balans in je leven te herstellen. Het is tijd om jouw verdriet om te zetten in innerlijke rust en liefdevolle herinneringen.