Logo Gillian Bakker

Spiritualiteit in het dagelijks leven

Hoe ziet spiritualiteit in het dagelijks leven eruit? Welke rituelen, practices of dingen doen we om spiritualiteit toepasbaar te maken? Iedereen doet het op haar of zijn eigen manier. Ik neem je mee naar mijn favoriete tools als het aankomt op dagelijkse spiritualiteit.

Luister de podcast aflevering #40 – Spiritualiteit in het dagelijks leven

Noteer wat je meemaakt en ervaart

Journalen is je vast bekend. Het is een krachtige tool voor zelfreflectie. Voor mijn mentale en emotionele gezondheid gebruik een journal om dagelijks dingen van mij af te schrijven. Het is een fijn gevoel om mijn hoofd leeg te maken door alles op papier te zetten. Een boek dat mij daar heel erg mee heeft geholpen is The Artist’s Way van Julia Cameron.

Verder houd ik een Alchemical journal bij. Daarin noteer ik mer spirituele dingen zoals de stand van de planeten, welke invloed dat heeft op mij, dromen, synchronicities en een dagelijkse kaartlegging.

Vaak zijn spirituele en intuïtieve boodschappen niet direct duidelijk. Daarom vind ik het fijn om een journal te hebben – een soort database – waarin ik kan terugbladeren om te zien waartoe de boodschappen geleid hebben.

Werken met de huidige energie

Speaking of a database. Dé grootste database in de wereld is de astrologie. De stand van de planeten en de werking daarvan op de aardse energie analyseren we al járen! Je kunt er zo veel informatie uithalen. Daarom verdiep ik me graag in de zodiac.

Ik kijk graag naar de huidige stand van de planeten en hoe dat invloed heeft op mijn leven. Ik leg dus mijn birth chart naast de chart van vandaag. Ik stel mezelf bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Welke thema’s spelen er momenteel?
  • Waar kan ik me het beste op focussen?
  • Waar moet ik me in verdiepen?
  • Wat houdt me momenteel tegen?
  • Hoe kan ik bepaalde situaties in mijn leven aanpakken?

Bidden? Manifesteren?

Bidden en manifesteren verschillen niet zoveel van elkaar. Beide zorgen ervoor dat je dankbaarheid uitspreekt en in een bepaalde, hogere frequentie komt. Door te bidden of te manifesteren ben je proactief een connectie aan het maken met het grotere geheel.

Zelf bid en manifesteer ik regelmatig (lees een aantal keer per dag). Het zorgt ervoor dat ik mijn energie gefocust houd op wat ik wil bereiken en voelen in het leven. Dit betekent niet dat zwaardere emoties er niet mogen zijn. Bidden zorgt ervoor dat ik mijn hoop en vertrouwen in de toekomst behoud.

Spiritualiteit in het dagelijks leven is een ritueel

Spiritualiteit is voor mij volledig geïntegreerd in mijn leven. Alles wat ik doe is een ritueel. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar alle handelingen en interacties die je hebt op een dag zijn een kans om overtuigingen te transformeren.

Mijn relatie met geld is een lange tijd niet goed geweest. Ik verzette me tegen financiële administratie omdat ik het stom vond en een overtuiging had dat ik niet hoefde te budgetteren. Toch had ik steeds te weinig geld. Ik besloot mijn relatie met geld aan te pakken. Iedere keer als ik nu mijn Excel bestand open om mijn financiën vast te leggen, is het voor mij een kans om toe te geven aan mannelijke energie: structuur, planning, actie en discipline.

Ik ben heel benieuwd hoe jij spiritualiteit in je dagelijks leven inzet! Laat het mij vooral weten via Instagram of stuur me een berichtje.

Spiritualiteit in het dagelijks leven

Wat zit er nu in de weg van een energiek, liefdevol en succesvol leven? Doe de gratis Schaduw Archetype Quiz en ontvang direct een werkboek met oefeningen en een meditatie. 

Maak een keer gratis en vrijblijvend kennis met mij

Wil je door mij begeleid worden? Bekijk het meest recente aanbod via www.gillianbakker.com