Logo Gillian Bakker

Tips om intuïtie te ontwikkelen

Op je intuïtie vertrouwen is vaak de sleutel tot het nemen van beslissingen die bij jouw levenspad aansluiten. Je kunt moeilijke situaties goed navigeren als je naar je intuïtie luistert. Maar hoe kun je dat het beste doen? In deze podcast aflevering neem ik je mee in een aantal tips om je intuïtie te ontwikkelen.

Luister naar de podcast aflevering #36 – Tips om je intuïtie te ontwikkelen

[podcast embed]

Help, ik voel geen onderbuikgevoel

Als we denken aan intuïtie, gaan we al vrij snel uit van het welbekende “onderbuikgevoel”. Als je dat niet voelt, heb je al snel het idee dat er iets mis is met jou en dat jij geen goede intuïtie hebt. Niks is minder waar!

Intuïtie hoeft niet altijd de vorm van een onderbuikgevoel aan te nemen. Kijk maar eens naar je human design chart. Sacrale mensen hebben een duidelijk onderbuikgevoel. Maar mensen met een emotionele of mentale autoriteit hebben dan misschien iets minder.

Verder kun je intuïtieve boodschappen ervaren door ze te horen, zien of ruiken. Misschien valt een zin in een liedje jou op. Of heb je opeens een idee. Misschien zie je synchroniteiten, heb je voorspellende dromen of ervaar je heftige emoties (die niet van jou zijn). Wat ik wil zeggen is dat intuïtie niet altijd het traditionele onderbuikgevoel hoeft te zijn. Sta open voor andere vormen van intuïtie!

Experimenteer om jouw intuïtie te ontwikkelen

Wist je dat je een spelletje kunt spelen met het universum en/of jouw Hogere Zelf? Begin klein en stel het dagelijkse vragen:

  • Waar zal ik vandaag een koffie gaan halen?
  • Welke activiteit brengt mij nu het meeste plezier?
  • Welke taak op mijn to-do lijst moet ik als eerste doen? (Los van jouw prioriteiten…)
  • Welke vriendin heeft nu een berichtje van mij nodig?

Ga letten op de antwoorden die je krijgt. Je kunt vragen aan het universum om een teken (“laat twee vlinders zien als ik [vul jouw vraag in] moet doen”). Of je kunt met een open mind en hart observeren wat er in je omgaat. Voel je iets, hoor je iets, krijg je een idee, komt er spontaan een appje binnen met het antwoord. Sta open voor alle signalen.

Zet je gedachten uit

Ken je dat gevoel dat je wist dat je iets moest doen/zeggen/kiezen, maar dat je hoofd zich er direct mee gaat bemoeien? Je gedachten bieden direct weerstand:

  • “Nee, dat is toch niet logisch”
  • “Dat kán toch helemaal niet”
  • “Dat is gewoon toeval”

Je hoofd spreekt direct jouw intuïtie tegen. Om je intuïtie te ontwikkelen, zul je moeten leren om je hoofd even “uit” te zetten. Je zult moeten leren om zonder oordeel naar je intuïtie te luisteren. Jouw intuïtie weet niet of iets logisch is, dus ervaar het zoals het op je afkomt.

Stop met oordelen

Dat brengt mij op het volgende punt. We beoordelen onze intuïtie vaak omdat het niet logisch is of (wetenschappelijk) bewezen kan worden. Je zult erin moeten geloven dat als jij iets (paranormaals) ervaart, dat die ervaring waar is voor jou. Wat is, is. Je kunt niet alles wetenschappelijk bewijzen. Vertrouw op dat idee. Een stukje mindset is dus belangrijk.

Wat zit er nu in de weg van een energiek, liefdevol en succesvol leven? Doe de gratis Schaduw Archetype Quiz en ontvang direct een werkboek met oefeningen en een meditatie. 

Maak een keer gratis en vrijblijvend kennis met mij

Wil je door mij begeleid worden? Bekijk het meest recente aanbod via www.gillianbakker.com